Dimecres, 14 de novembre de 2007
portadaenrere accés a la intranet
 
 
 Qui som
 Sala de premsa
 Actualitat local
 Programes
 Graella
 Enllaços
 
SALA DE PREMSA
Inici > Sala de premsa
Primer pas per a la generalització de la Televisió Digital Terrestre
La Generalitat inicia el desplegament de la televisió Digital Terrestre (TDT) a Catalunya amb la posada en marxa del projecte "Digital Maresme". Aquest és el primer pas en ferm del canvi de la tecnologia analògica a la digital. El senyal digital arribarà a 170 mil llars del Maresme que rebran quatre canals digitals TV3, canal 33, 3/24 i el canal interactiu Pilot.
El Maresme és una de les comarques de Catalunya on la recepció del senyal de televisió és més deficient. L’orografia de la comarca fa que sovint la imatge que reben els espectadors sigui dolenta. La doble imatge, l’efecte neu o la persiana són algunes de les interferències que pateixen els maresmencs i que s’agreugen amb la calor. De fet, en algunes poblacions, com Arenys de Mar, la situació ha arribat a ser tan greu que fins hi tot s’ha creat una comissió que va recollir 3.500 signatures i les va enviar a l’Ajuntament per exigir una solució.

Per resoldre el problema s’ha posat en marxa el projecte Maresme Digital. L’objectiu és acabar amb els problemes de cobertura que la comarca pateix històricament.

Aquest projecte es desenvoluparà en dues fases durant aquest mateix estiu de 2004. La primera consisitirà en l’inici d’emissions dels programes de TV3, El 33 i K3, 3/24 i el canal Pilot des dels tres centres emissors principals del territori que són els repetidors de Montcabrer a Cabrils, Puig Llevant a Pineda de Mar i Collsacreu a Arenys de munt.

En la segona fase s’implantarà el servei de difusió Digital terrestre als altres nou reemissors que hi ha repartits per la comarca. El nou sistema digital, que conviurà amb l’analògic, obligarà a qui vulgui rebre el senyal TDT a adequar les antenes col·lectives i a col·locar un decodificador al televisor.

La Televisió Digital Terrestre, però, no només millorarà la qualitat de la imatge sinó que permetrà una major oferta de programes i la possibilitat d’incorporar aplicacions interactives.
TVM Televisió de Mataró 08 de juliol de 2004
 

Nota de premsa de la Generalitat de Catalunya

Projecte Maresme Digital

 
@ XTVL 2005. l Avís legal l Altres televisions de la xarxa