Domingo, 25 de noviembre de 2007
portadaenrere accés a la intranet
 
 
 Qui som
 Sala de premsa
 Actualitat local
 Programes
 Graella
 Enllaços
 
ACTUALITAT LOCAL
Inici > Actualitat local > Societat
Societat
Autobusos que funcionen amb oli reciclat
S'ha presentat a Mataró un projecte pilot per a fer funcionar els autobusos de la ciutat amb oli reciclat procedent de la nova planta de Montmeló. A diferència d'altres projectes anteriors, l'oli prové de restaurants i altres centres que l'usen amb finalitats similars.
Aquest autobús de la flota del transport de Mataró ha començat a funcionar avui amb biodiesel, un combustible elaborat a partir d’olis de fregir usats tant de particulars com d'industrials. Es tracta d’una experiència pionera que s’ha pogut tirar endavant gràcies a la planta de tractament d’olis que s’ha construït a Montmeló i que és la primera d’aquestes característiques que hi ha a l’estat espanyol.

L’ajuntament de Mataró ja va protagonitzar el 1992 una temptativa per fer funcionar autobusos amb combustible d’origen vegetal, que es va abandonar per falta de submnistrament regular. Insert Joan Antoni Baron, regidor de Via pública de l’ajuntament de Mataró El biodiesel és una bona alternativa als combustibles fòssils perquè és neta i ecològica. El seu ús redueix l’emissió de gasos i partícules a l’atmosfera, no genera sofre ni metalls pesats perjudicials per a la salut i es degrada totalmet de forma natural en 28 dies. A més, es pot usar sense cap modificació prèvia en els vehicles convencionals de gasoil. Mataró genera anualment 38.570 kilos d’oli que els ciutans i les empreses porten a les deixalleries o que les empreses de reciclatge recullen directament.El biodiesel és doncs una bona manera de donar ús a un important residu.
TVM Televisió de Mataró 16 de enero de 2003
 

Nota de premsa de l'Ajuntament de Mataró

Ajuntament de Mataró

Oli reciclat com a combustible per a autobusos

 
@ XTVL 2005. l Aviso legal l Altres televisions de la xarxa