Dilluns, 7 d'agost de 2006 Les televisions de proximitat
Granollers TV      55 UHF

Qui som
La televisió al dia
Programació
Notícies
Enllaços

Cal millorar el pla d’emergència català

Els representants dels municipis afectat pel núvol tòxic que la setmana passada es va produir al Vallès Oriental, s’han reunit amb la Generalitat per avaluar si el dispositiu d’emergència va funcionar prou bé, o no. El núvol tòxic es va produir en cremar-se tres tones d’un material anomenat Diclor Isocianat procedent de l’empresa Delsa i, fins i tot, va obligar a confinar diverses localitats. En sortir de la reunió les conclusions eren positives: el pla d’emergència activat va funcionar però calen millores.

Emergències de la Generalitat ha aprovat l’examen amb bona nota però amb aspectes per millorar. Almenys això és el que pensen els ajuntaments afectats pel núvol tòxic i l’administració catalana. Ambdues parts consideren que el pla activat va complir amb l’objectiu principal: que no hi hagi intoxicats, tot i que han admès que hi va haver deficiències en la comunicació.

Per solucionar-ho s’ha posat sobre la taula la possibilitat de dotar els municipis amb una emissora que estigui connectada directament amb el Centre d’Emergències de Catalunya. També s’ha parlat de facilitar, als municipis petits, més mitjans per alertar la població.

Generalitat i ajuntaments també han subratllat que la informació d’alguns mitjans de comunicació no va ser del tot precisa i que, això, va afavorir l’alarma social.


22/07/2003 18:10:00


 
      
 


 

QUI SOM | LA TELEVISIÓ AL DIA | PROGRAMACIÓ | NOTÍCIES | ENLLAÇOS