Diumenge, 25 de novembre de 2007
portadaenrere accés a la intranet
 
 
 Qui som
 Sala de premsa
 Actualitat local
 Programes
 Graella
 Enllaços
 
ACTUALITAT LOCAL
Inici > Actualitat local > Cultura i Oci
Cultura i Oci
Morir a Bagdad
Morir a Bagdad és l'espectacle teatral que es pot veure aquests dies a Mataró. 36 monòlegs d'autors del maresme es representen amb una espectacular posada en escena. L'obra vol denunciar del dolor del poble iraquià i les injustícies que provoca qualsevol guerra.
L’Hort del Rector de la Basílica de Santa Maria de Mataró, un antic cementiri va aparèixer sembrat de taüts que ocupaven els personatges de Morir a bagdad. El muntatge teatral ha estat creat pel col.lectiu teatre per la pau per continuar denunciant la última guerrra i totes les guerres.

Els personatges: homes, dones, nens i nenes de totes les edats i condicions reciten la seva vida. Expliquen les seves il.lusions que s’han vist truncades de forma salvatge i sense raó.

Els 36 monòlegs han estat escrits per diferents persones i reflecteixen, cadascun, una història diferent que serveix per posar nom i cara a la mort , acostumats com estem a ser espectadors privilegiats de la violència. Hi ha soldats de Saddam, dones, nens, homes vells i joves, funcionaris del Museu Nacional que veuen expoliada la història de la civilització més antiga del món.

Universitaris, mercaders de Bagdad, embarassades, i periodistes de noms Júlio i José. Tots narren una i altre vegada la seva vida, mentre el públic amb una llanterna i una cadira deambula pel fossar i s’asseu al costat de les caixes, com si vetllés els morts, per escoltar la barbàrie d’uns altres llavis.

L’espectacle s'acaba amb el soroll de sirenes i un bombardeig. Després, només el silenci i el senzill homenatge d’unes flors per totes les víctimes de la guerra.
TVM Televisió de Mataró 18 de juliol de 2003
 

Morir a Bagdad

 
@ XTVL 2005. l Avís legal l Altres televisions de la xarxa