Diumenge, 25 de novembre de 2007
portadaenrere accés a la intranet
 
 
 Qui som
 Sala de premsa
 Actualitat local
 Programes
 Graella
 Enllaços
 
ACTUALITAT LOCAL
Inici > Actualitat local > Tecnologia i Internet
Tecnologia i Internet
Controlar la velocitat dels vehicles per satèl·lit
La ciutat de Mataró ha estat escollida per realitzar una prova pilot del projecte europeu Prosper. Consisteix a experimentar en vehicles de vint voluntaris el funcionament d’uns reguladors de velocitat guiats per satèl·lit.
S’anomenen Adaptadors Intel·ligents de Velocitat, també coneguts amb les sigles de l’anglès ISA i es col·loquen al pedal de l’accelerador. Reben informació contínuament sobre les limitacions de velocitat i les característiques de viabilitat per cada tram per on passa el vehicle i actuen a partir de la interacció entre el cotxe i el lloc per on circula.

Aquesta prova es posarà en marxa a partir del mes de gener i ara es busquen voluntaris. En concret, han de ser 5 homes i 5 dones d’entre 18 i 30 anys i el mateix nombre d’una franja d’edat superior als 30 anys. L’experiència durarà quatre mesos i tindrà diverses fases.

A partir del tercer mes, l’aparell ja reduirà la velocitat allà on el vehicle s’hagi excedit, mentre que en el darrer mes tornarà a recollir dades i s’avaluarà els resultats. Al projecte Prosper hi participen 15 institucions i empreses de 9 països diferents. La meitat del cost d’aquest programa està subvencionat per la Comissió Europea. Aquesta experiència ja s’ha dut a terme a Suècia i a la Gran Bretanya i ara també s’està realitzant a Hongria.

Aquí, la impulsora de la iniciativa és l’empresa Ingeniería de Tráfico, INTRA, que compta amb el finançament del Servei Català de Trànsit. Si aquest mecanisme funciona, s’obligarà als fabricants a instal·lar-ho a tots els cotxes per contribuir d’aquesta manera a reduir l’accidentalitat.
TVM Televisió de Mataró 22 d' octubre de 2003
 

Controlar la velocitat dels vehicles per satèl·lit

 
@ XTVL 2005. l Avís legal l Altres televisions de la xarxa