Diumenge, 25 de novembre de 2007
portadaenrere accés a la intranet
 
 
 Qui som
 Sala de premsa
 Actualitat local
 Programes
 Graella
 Enllaços
 
ACTUALITAT LOCAL
Inici > Actualitat local > Societat
Societat
Deu dies sense aigua
Els veïns de la urbanització Can Raimí d'Argentona (el Maresme) ja fa 10 dies que no tenen aigua. El Departament de Sanitat va tancar els pous perquè estaven contaminats i els residents es neguen a rebre aigua de la xarxa pública perquè l'ajuntament no en gestiona el subministrament. El consistori ha habilitat un punt més de recollida d'aigua i ja treballa en el projecte d'instal·lació de comptadors i vàlvules necessàries.
La urbanització Can Raimí d’Argentona fa deu dies que no té aigua. Els veïns d’aquesta zona s’abastien de l’aigua procedent d’uns pous que estan contaminats per nitrats i que el Departament de Sanitat de la Generalitat va tancar. L’aigua que rebien des de la xarxa pública arribava fins a l’entrada de la urbanització i després els mateixos residents l’havien de gestionar.

Ara només disposen d’una petita font, on carreguen ampolles d’aigua, però alguns residents viuen a sis quilòmetres d’aquest sortidor i, a més, la urbanització té 200 metres de desnivell. Els afectats es queixen perquè l’Ajuntament no els gestiona l’aigua i és per això que es neguen a rebre’n de la xarxa pública.

Els veïns de Can Raimí han hagut de buscar llocs on poder dutxar-se o rentar la roba. En alguns casos, la manca d’aigua ha afectat també negocis.

L’alcalde d’Argetona, Antoni Soy, ha explicat que com en totes les urbanitzacions, el promotor és l’encarregat de construir les conduccions de l’aigua, però en aquest cas no es va fer quan es va crear la urbanització, ara fa 35 anys, i segueixen sense tenir les infrastructures necessàries. Soy ha anunciat que l’Associacions de Veïns haurà d’assumir responsabilitats legals per aquesta situació. També ha avançat les mesures que durà a terme l’Ajuntament.

L’Ajuntament està preparant el projecte d’instal·lació de comptadors i de les vàlvules perquè l’aigua no surti contaminada. Unes obres que hauran d’assumir els mateixos veïns i que podrien estar enllestides en un mes i mig.
TVM Televisió de Mataró 23 d' octubre de 2003
 

Deu dies sense aigua

 
@ XTVL 2005. l Avís legal l Altres televisions de la xarxa