Diumenge, 08 de juliol de 2007
portadaenrere accés a la intranet
 
 
 Qui som
 Sala de premsa
 Actualitat local
 Programes
 Graella
 Enllaços
 
SALA DE PREMSA
Inici > Sala de premsa
NEIX CANAL CATALÀ TV
Canal Català TV comença la seva emissió en cadena per tot el Principat.
El diumenge dia 11 de setembre 2005 i en motiu de la Diada Nacional de Catalunya, Canal Català TV comença la seva emissió en cadena per tot el Principat.
Canal Català TV és una nova empresa audiovisual participada per diferents propietaris de televisions locals privades històriques a Catalunya. Aquestes televisions, que han rebut la corresponent autorització administrativa de la Generalitat de Catalunya, s’han unit per sumar esforços i oferir una programació conjunta amb una imatge sòlida i cohesionada.

El primer objectiu de tots ells és afrontar amb qualitat i rigor l’arribada del nou panorama audiovisual oferint una televisió de proximitat feta i pensada a Catalunya i en català. El segon és aconseguir dotar de prou força i autonomia les televisions locals catalanes per fer front a l’entrada dels grans grups de comunicació de l’Estat Espanyol.

A partir del dilluns 12 de setembre les televisions canviaran les seves “mosques” així com el seu nom pel de Canal Català TV, que sempre anirà acompanyat del nom de cada demarcació. D’aquesta manera, Canal 50 Barcelona passa a anomenar-se Canal Català Barcelona; ETV Llobregat → Canal Català Llobregat; Banyoles TV → Canal Català Girona Pla-; Més TV → Canal Català Tarragona; Maresme TV → Canal Català Maresme; Canal 50 Vallès → Canal Català Vallès; TV Caldes → Canal Català V.Oriental; TLB → Canal Català Central; TV Osona → Canal Català Osona; Masquefa TV → Canal Català Anoia; TV Costa Brava → Canal Català Costa Brava; Canal 21 → Canal Català Ebre; Canal 4 Berga → Canal Català Berga. De moment aquestes són les televisions que començaran el dia 11 les seves emissions conjuntes tot i que ja es preveu que en breu se n’hi afegeixin d’altres amb les que ja s’està negociant dins els Països Catalans.

Pel que fa a Banyoles TV- CC Girona Pla, a banda de continuar amb els informatius i programació per la Comarca del Pla de l’Estany, la primera acció serà ampliar la cobertura des de un nou centre emissor instal.lat a rocacorba per així cobrir el gironès i ampliar progressivament els continguts locals destinats a l’audiència d’aquesta comarca. Es començarà pels informatius locals de girona i comarca i es seguirà amb programació específica per l’audiència del gironès.

El que fa Banyoles TV- CC Girona Pla, és avançar-se en el possible als objectius marcats per la nova Televisió Digital Terrestre, el múltiplex que ens correspondrà (sempre que es passi el concurs que es presentarà aquest proper octubre) és el de Gironès, Pla de l’Estany i La Selva, d’aquesta manera comencem adaptar-nos al futur el més aviat possible, començant en oferir continguts per la nova àrea de cobertura.


La seu central de Canal Català TV, des d’on es produïrà part de la programació en cadena, està situada a l’edifici annexe -anterior seu d’Antena 3 TV- del centre de producció audiovisual Mediapark (c/Bullidor s/n, Sant Just Desvern).

La proximitat s’aconsegueix respectant les diferents identitats i la programació de Canal Català TV en serà la prova més evident. Cada canal seguirà sent una oferta televisiva única per a cada telespectador. D’aquesta manera es respecten unes franges horaries d’emissió local per a cadascuna de les televisions associades combinades amb una nova oferta de programació en cadena que s’anirà insertant en diferents fases durant aquest mes de setembre i principis d’octubre, sempre sota el marc legal que regeix les TVs locals.

Pel que fa la línia de continguts de Canal Català TV cal destacar tres aspectes principals: La programació és cent per cent en català i amb la majoria de continguts locals, S’evita la pornografia, i prima el respecte a la infància dins de tota la seva programació.
Canal Català Girona Pla 01 de setembre de 2005
 

web canal català GironaPla

 
@ XTVL 2005. l Avís legal l Altres televisions de la xarxa