Diumenge, 15 de juliol de 2007
portadaenrere accés a la intranet
 
 
 Qui som
 Sala de premsa
 Actualitat local
 Programes
 Graella
 Enllaços
 
ACTUALITAT LOCAL
Inici > Actualitat local > Cultura i Oci
Cultura i Oci
ELS PESSICS LITERARIS DE BANYOLES ES CONSOLIDEN
ELS PESSICS LITERARIS DE BANYOLES ES CONSOLIDEN
La ciutat de Banyoles ja comença a ambientar-se davant la proximitat de Sant Jordi i, dissabte va acollir una nova edició dels Pessics Literaris
La iniciativa, impulsada per la llibreria l’Altell i el Bar Ateneu va néixer el 2004 prenent com a referència una activitat similar que un grup de dones havia promogut a la localitat baixempordanesa de Torroella de Montgrí. Des de la llibreria l’Altell van veure la possibilitat d’exportar la idea a la ciutat de Banyoles amb alguns retocs en el format i va ser el 2005 quan es van posar en marxar els Pessics Literaris.

Consisteix en una vetllada literària on els mateixos ciutadans en són els protagonistes. I és que durant 5 hores, tothom qui ho desitgi pot llegir el fragment literari que més li agradi davant del públic que es congrega a l’Ateneu. Els interessats, que s’han d’inscriure prèviament, poden escollir si el fragment correspon a un llibre, a un conte, si és en català o castellà o fins i tot l’autor, malgrat que quan s’apunten han d’especificar el que volen llegir per evitar repeticions.

En total van participar-hi una vintena de persones que van llegir autors com Isabel - Clara Simó, Sergi Pàmies, Pere Calders, Jordi Cabré, Edith Wharton, Jan Baca, Mario Benedetti o Mercè Rodoreda. El més positiu de la jornada va ser l’afluència de públic que es va concentrar a l’Ateneu per escoltar les lectures, tot i el temps plujós que feia. Aquest fet no fa més que consolidar els Pessics Literaris com una de les activitats destacades com a prèvia de Sant Jordi.

També cal destacar l’habilitat dels lectors que s’havien preparat prèviament els textos a casa i que durant l’activitat van llegir donant un caire molt amè a les seves narracions. Tot això garanteix la continuïtat d’aquesta activitat durant els propers anys.
Canal Català Girona Pla 03 d' abril de 2007
 
 
@ XTVL 2005. l Avís legal l Altres televisions de la xarxa