Dijous, 12 de juliol de 2007
portadaenrere accés a la intranet
 
 
 Qui som
 Sala de premsa
 Actualitat local
 Programes
 Graella
 Enllaços
 
ACTUALITAT LOCAL
Inici > Actualitat local > Cultura i Oci
Cultura i Oci
EL CCPE EDITA UN LLIBRE SOBRE LA PINTURA I L’ESCULTURA ROMÀNICA
EL CCPE EDITA UN LLIBRE SOBRE LA PINTURA I L’ESCULTURA ROMÀNICA DE LA VALL DEL TERRI
El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha editat un llibre de caire divulgatiu centrat en la pintura i l’escultura romàniques a la Vall del Terri.
Aquest mateix matí, l’organisme supramunicipal l’ha donat a conèixer a la premsa en un acte en què hi ha assistit el president Jordi Xargay, el conseller de cultura Albert Parella i les autores de la publicació, Anna Tubert i Isabel Butinyà. Xargay destacava la qualitat del llibre i la importància del romànic al Pla de l’Estany. -Tall...Jordi Xargay (President CCPE) TALL 1

Es tracta de la portalada de l’Església de Sant Julià i Santa Basilissa de Corts i les pintures de l’església de Sant Cugat de Ravós del Terri. De fet, el llibre es divideix en dues parts independents que es dediquen, cadascuna, a l’anàlisi d’un dels aspecte de les esglésies. -Tall...Anna Tubert (Coautora llibre) TALL 2

Pel que respecta a les pintures, originàries del segle XII, van ser descobertes l’any 1928 i es va intentar traslladar, però, segons ha explicat Butinyà, la pressió del poble va aconseguir conservar els frescs a l’església. Finalment van ser restaurades el 1978.

Les dues autores han indicat que es tracta de dos elements patrimonials de la mateixa importància que l’església de Santa Maria de Porqueres, però menys coneguts. Segons han explicat, ha estat un treball sobretot de recerca als arxius sobre els referents històrics. Isabel Butinyà, a més, ha agraït la col•laboració del Director del Museu Nacional d’Art de Catalunya, Manuel Castiñerio, que ha fet el pròleg de llibre i que va donar indicacions per trobar informació.

El Conseller responsable de l’Àrea de Cultura, Albert Parella, ha destacat que el llibre s’inclou dins la col•lecció que el Consell Comarcal ha dut a terme en els últims anys i que recullen també, entre altres, la història dels bombers i els últims 30 anys d’eleccions a la comarca.
Canal Català Girona Pla 03 d' abril de 2007
 
 
@ XTVL 2005. l Avís legal l Altres televisions de la xarxa