Dijous, 12 de juliol de 2007
portadaenrere accés a la intranet
 
 
 Qui som
 Sala de premsa
 Actualitat local
 Programes
 Graella
 Enllaços
 
ACTUALITAT LOCAL
Inici > Actualitat local > Cultura i Oci
Cultura i Oci
EL MUSEU DEL CINEMA
EL MUSEU DEL CINEMA AMPLIA L’EXPOSICIÓ PERMANENT AMB 30 FOTOGRAFIES DEDICADES D’ESTRELLES DEL CINEMA MUT
Buster Keaton, Harold Lloyd, Gloria Swanson, i Rudolph Valentino van ser de les primeres estrelles que van brillar a Hollywood. Eren els bojos anys 20, quan el cinema encara no parlava. La seva fama, però, va traspassar fronteres, i des de Catalunya el pare d’Àngel, Isabel i Helena Brossa escrivia cartes a aquestes primeres estrelles del setè art demanant-los fotografies dedicades. En va aconseguir un centenar, que ara els seus fills han donat al Museu del Cinema de Girona. D’aquestes, 30 han servit per crear una nova secció a l’exposició permanent del museu , i s’hi ha afegit una altre fotografia de Charles Chaplin, signada, procedent de la Col•lecció Tomàs Mallol. Aquest dilluns, els germans Brossa han visitat el Museu, acompanyats de l’alcaldessa de Girona, Anna Pagans.
Dec. Anna Pagans, alcaldessa de Girona

Aquest diumenge, 8 d’abril, farà 9 anys que el Museu del Cinema – col•lecció Tomàs Mallol va obrir per primera vegada les seves portes. Coincidint amb l’aniversari, cada any s’incorporen noves peces a la seva exposició permanent. Enguany, a banda de la secció “Estrelles del Silenci”, també s’hi han incorporat un audiovisual sobre el funcionament d’un peça única, “la toupie Fantoches”, d’Èmile Reynaud. La tercera novetat és la càmera fotogràfica nº 1, la primera que va utilitzar els rotllos de pel•lícula en substitució de les antigues plaques de vidre.

Els aniversaris també serveixen per fer balanç del que ha estat el darrer any. Així, durant el 2006 s’ha detectat un estancament pel que fa al nombre total de visitants, que es manté en 64.000. Tot i això, ha augmentat els que visiten l’exposició i els serveis permanents, que va pujar en gairebé 5.000 persones, fins a superar els 43.000. El director del Museu, Jordi Pons, ho atribueix a l’aparició de l’equipament en revistes de turisme.

Dec. Jordi Pons, director Museu del Cinema

Del total de visitants, un 44% són catalans, i un 36% europeus. Destaca que un 16% repeteixen la visita a l’exposició permanent. Una altra dada que sobresurt és la nota mitjana que donen els visitants al Museu, un 8’5.
Canal Català Girona Pla 02 d' abril de 2007
 
 
@ XTVL 2005. l Avís legal l Altres televisions de la xarxa