Dissabte, 14 de juliol de 2007
portadaenrere accés a la intranet
 
 
 Qui som
 Sala de premsa
 Actualitat local
 Programes
 Graella
 Enllaços
 
ACTUALITAT LOCAL
Inici > Actualitat local > Indefinit
Indefinit
EL PATRIMONI NATURAL DE BANYOLES AQUESTA SETMANA SANTA
ORGANITZEN DIVERSES SORTIDES PER DONAR A CONÈIXER EL PATRIMONI NATURAL DE BANYOLES AQUESTA SETMANA SANTA
L’Ajuntament de Banyoles ha programat tota una sèrie d’activitats per ampliar l’oferta turística de la ciutat durant la primavera i aprofitant la Setmana Santa i el pont del dia 1 de maig.
Els itineraris són gratuïts i oberts a tothom i amb aquest programa i amb d'altres de previstos el que es vol és ampliar l'oferta turística per tal de poder augmentar el nombre de visites i les estades a la ciutat, així com donar a conèixer el ric patrimoni natural de la ciutat i de la comarca del Pla de l’Estany.

Entre les activitats s'hi troben algunes rutes guiades de descoberta de l’entorn natural i patrimonial de Banyoles i altres municipis pròxims. Així, es faran visites a la vila romana de Vilauba, al Parc Neolític de la Draga o un itinerari guiat fins el bosc de les Estunes.

També s'ha programat un itinerari guiat en bicicleta per l'Estany, en col•laboració amb l'Escola de Natura, que donarà a conèixer l’origen, el funcionament, procedència de les aigües, formació de l’estany i estanyols, i la vida a l’entorn de l’estany.

L'Itinerari guiat de l’Estany al barri vell comença amb una explicació sobre l'origen, formació i principals característiques de l'Estany. Tot seguint pel rec Major s'explica com es van construir els recs i els diferents usos que van tenir. Finalment, s'arriba al barri vell de Banyoles, per comentar les places, els carrers i els edificis, així com la història de la ciutat, estretament lligada a l’aigua de l’Estany.

La visita també ofereix conèixer els atractius del centre que s’han reformat recentment, com és el cas de la Muralla Medieval, la Plaça Major o el Museu Darder. Les sortides i la informació es facilita des de l'Oficina de Turisme de l'Estany.
Canal Català Girona Pla 04 d' abril de 2007
 
 
@ XTVL 2005. l Avís legal l Altres televisions de la xarxa